ENG | BM
Buletin
Deepika Padukone tidak kisah kongsi pengalaman alami tekanan

Penulis: Nisa Irina


Deepika Padukone tidak bersependapat dengan Salman Khan mengenai isu tekanan mental.

6 Ogos – Aktres Deepika Padukone dilihat sentiasa bersikap terbuka dalam berkongsi kisahnya yang mengalami tekanan beberapa tahun lalu selepas putus hubungan dengan bekas teman lelakinya, Ranbir Kapoor.

Pada 2015, Deepika turut menubuhkan sebuah pertubuhan yang memberi fokus terhadap kesihatan mental di India iaitu The Live Love Laugh Foundation.

Pertubuhan itu telah bekerjasama dengan Facebook bagi melancarkan program "You Are Not Alone" bagi mengelakkan penstriman secara langsung untuk kes-kes bunuh diri pada 2016.

"Perkataan yang paling sesuai untuk menggambarkan pengalaman saya mengalami tekanan adalah pergelutan. Saya bergelut dengan perasaan sendiri pada setiap saat dan berasa letih setiap masa," katanya.

Dalam pada itu, Deepika telah menyangkal kenyataan Salman Khan baru-baru ini yang mengatakan dia terlalu sibuk dengan kerjaya sehingga tidak mampu berasa sedih atau tertekan.

"Orang ramai sering keliru antara tekanan mental dan perasaan sedih. Seorang bintang lelaki mengatakan dia tidak mempunyai 'kemewahan' untuk berasa tertekan seolah-olah menganggap tekanan mental itu seperti satu pilihan!" tegasnya.

Laporan yang dipetik dari India Today menyatakan Deepika berasa lebih lega selepas berkongsi kisahnya, ibarat melepaskan satu beban yang berat.

Beralih ke soal lakonan, Deepika akan dilihat bersama Vikrant Massey menerusi filem arahan Meghna Gulzar berjudul "Chhapaak" yang akan ditayangkan pada 10 Januari 2020.

Selain itu, Deepika juga akan digandingkan bersama tunangnya, Ranveer Singh, menerusi filem sukan kriket berjudul "'83". Filem itu akan dirilis pada 10 April 2020.

(Sumber artikel: India Today)
(Sumber foto: Deepika Padukone Instagram)


Cinema Online, 6 Ogos 2019

Pautan Berkaitan
Priyanka Chopra Jonas ingin bina legasi sendiri
Aktres itu masih belum merancang untuk mempunyai anak dalam masa terdekat.
Taapsee Pannu jadi joki lumba kuda dalam biopik baru
Bagaimanapun skrip filem arahan Shivam Nair tersebut masih dalam pembikinan.
Parineeti Chopra imbang jadual kerja di London
Aktres itu sedang berlatih bagi filem biopik serta terlibat dengan penggambaran filem lain.
Ajay Devgn dan Abhishek Bachchan kembali bersatu dalam filem baru
Filem yang masih belum diberi judul itu akan diterbitkan oleh Ajay sendiri.
Amitabh Bachchan bakal bekerjasama dengan Vivek Sharma
Bintang veteran itu akan membintangi sebuah filem baru arahan Vivek.