ENG | BM
Buletin
Saif Ali Khan & Aamir Khan bakal bintangi 'remake' "Vikram Vedha"?

Penulis: Nisa Irina


Saif Ali Khan dan Aamir Khan bakal bergandingan dalam filem selepas 18 tahun.

7 Ogos – Bintang terkenal Saif Ali Khan dan Aamir Khan dilaporkan telah bersetuju untuk menerima tawaran untuk membintangi 'remake' filem "Vikram Vedha" versi Hindi.

"Vikram Vedha" merupakan salah sebuah filem thriller Tamil yang berjaya pecah panggung sejak ia ditayangkan pada 2017. Ia menampilkan dua pelakon utama iaitu Madhavan dan Vijay Sethupathi.

Menurut laporan yang dipetik dari The News Minute, Saif akan membawa watak anggota polis bernama Vikram yang dimainkan oleh Madhavan, sementara Aamir membawa watak gangster paling dikehendaki iaitu Vedha.

Bagaimanapun, sebarang pengumuman rasmi masih belum dibuat oleh kedua-dua pelakon utama tersebut memandangkan filem itu kini dalam proses pra produksi.

Pengarah filem asal, Pushkar-Gayatri bakal mengarah 'remake' itu dan penggambaran dijangka bermula pada hujung tahun ini. Pembikin filem mensasarkan untuk menayangkannya pada suku pertama 2020.

Jika filem itu direalisasikan, ia akan menandakan kolaborasi dua aktor tersebut selepas 18 tahun sejak mereka membintangi filem pecah panggung "Dil Chahta Hai" pada 2001.

Dalam pada itu, Saif kini sedang menjalani penggambaran filem "Jawaani Jaaneman" di London sementara Aamir pula baru sahaja mengumumkan bahawa dia bakal membikin 'remake' filem Hollywood "Forrest Gump".

(Sumber artikel: The News Minute)
(Sumber foto: GQ India & Filmfare)


Cinema Online, 7 Ogos 2019